Afrika z výšky

Afrika z výšky

S01E17 - Mosambik

11.4. 08:30
ČT2
55 minut

Ohromující projekt nabízí novou perspektivu kontinentu. Každá epizoda bude tak trochu leteckým dobrodružstvím, zachycující přírodní divy, rozmanité lokace a jejich zvířenu. Francouzsko-německý dokumentární cyklus

Více informací

Epizody

Řada 1
Dostupné za 6 dnů
S01E01

Divoké jižní pobřeží

9.6. 05:05, Spektrum, 55 minut

Divoké jižní pobřeží

Krásy úchvatných míst, kde se potkávají lidské dějiny, průmysl i divoká příroda... Jižní Afrika je zemí kontrastů a protikladů. Najdeme tam nehybné skalní masivy a písečné duny, neustále měnící svůj tvar. Přírodní kamenné katedrály a lidskou rukou stvořené náboženské monumenty. Města, postavená na obchodu a kultuře. Umění, ovlivněné geologií a mytologií. Navíc tam žije nádherná divoká zvířena, řídící se stále ještě svými odvěkými instinkty. Návštěvníky prostě ohromí místa, která i dnes působí pravěkým dojmem, kde se můžou zastavit a myslet na stvoření světa. (Česká televize)

Podobné tituly

Kincsem – stávka na pomstu
S kuchařem kolem světa
Velkolepé stavby dávnověku

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky

Prohlédněte si Afriku z ptačí perspektivy. Proleťte se spolu s tvůrci nad bouřlivým jižním pobřežím, západním Kapskem, Botswanou, Namibií či Zambií...Série Afrika z výšky odhaluje fascinující příběhy, o kterých se nic nedozvíte, dokud nevzlétnete do vzduchu. Seznamte se s přírodními krásami africké krajiny a zjistěte, jaký dopad na ně má všechno, co lidstvo dělá. Uvidíte kaňon Fish River v Namibii, rozpínavou metropoli Johannesburg, lovce diamantů v Port Nolloth i stáda buvolů a slonů na ostrově Chef's Island. Zkrátka, zažijete dobrodružství pro srdce i smysly.(TV Prima)